Sessies

De komende tijd worden hieronder steeds meer sessies uitgelicht. Voor een totaaloverzicht kunt u het programma bekijken.

Plenair
09:45 - 10:00

Opening door dagvoorzitter

Plenair
10:00 - 10:30

Wat kunnen cure en care van elkaar leren bij kwaliteitsverbetering?

Het worden spannende tijden. De samenleving wil betere zorg tegen lagere kosten. Dat vraagt leiderschap om continu met elkaar kwaliteit te verbeteren met oog voor betaalbaarheid. Kwaliteit verbeteren komt neer op samen leren in een open omgeving. Cure en care kunnen hierin veel van elkaar leren. De cure is sterk in richtlijnen en indicatoren en de care in het rekening houden met context van mensen. De combinatie van die twee zou weleens een ijzersterke mix kunnen zijn.

Jan Kremer

Jan Kremer is gynaecoloog en heeft een passie voor patiëntgerichte kwaliteit en innovatie. Hij is hoogleraar patiëntgerichte innovatie en adviseur van de Raad van Bestuur van het Radboudumc. Daarnaast is hij adviseur bij Strategy&, lid van de Raad van Toezicht van het OLVG, voorzitter van de Kwaliteitsraad van het Zorginstituut en lid van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS). Hij is jarenlang hoofd geweest van het Nijmeegse IVF-team en initieerde in 2003 de 'Digitale IVF Poli' en in 2009 ‘MijnZorgnet.nl’, een platform voor peroonlijke gezondheiddossiers. Hij begeleidde 24 promovendi en is (mede-)auteur van ongeveer 200 wetenschappelijke publicaties.

Plenair
13:15 - 14:15

Bereiken van verandering ondanks tegenkrachten

Hoe kun je veranderen als je inmiddels zelf als kwaliteitsadviseur of -manager onderdeel bent van de organisatie die moet veranderen? Shirine helpt je een voet tussen de deur te krijgen op plekken waar dat lastig is; je eigen waarheden te kraken en daarmee de vastgezette patronen in je organisatie.

Deze inspiratiesessie geeft antwoorden op vragen als:

Hoe kraak je je eigen waarheden en daarmee de vastgezette patronen in je organisatie?
Hoe krijg je een voet tussen de deur op plekken waar je niet welkom bent?
Hoe contracteer en organiseer je de condities om succesvol te kunnen veranderen?
Hoe beïnvloed je de tegenkrachten die je ontmoet effectief?
Hoe ga je minder snel en minder hard rennen?

Plenair

Kwaliteitskader verpleeghuiszorg - Cure en care leren van elkaar

Het worden spannende tijden. De samenleving wil betere zorg tegen lagere kosten. Dat vraagt leiderschap om continu met elkaar kwaliteit te verbeteren met oog voor betaalbaarheid. Kwaliteit verbeteren komt neer op samen leren in een open omgeving. Cure en care kunnen hierin veel van elkaar leren. De cure is sterk in richtlijnen en indicatoren en de care in het rekening houden met context van mensen. De combinatie van die twee zou weleens een ijzersterke mix kunnen zijn. Jan Kremer gaat hierop in.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.